Esteu aquí

Eva Serra: per la Revolució Catalana

Data 1ª edició: 
març, 2020
ISBN: 
978-84-947201-7-8
18,00 €

Eva Serra i Puig (1942–2018) va ser una intel·lectual militant. Historiadora principalment de l'època moderna, va contribuir a obrir noves perspectives sobre la història agrària i la història de les institucions catalanes, partint de les eines del marxisme i aportant visions trencadores i suggeridores sobre les nostres característiques com a poble al llarg dels segles.

En el camp pròpiament polític, Eva Serra pertany a la generació que va aixecar l'independentisme des de la precarietat i li va anar obrint espai en la societat catalana fins a esdevenir una autèntica alternativa popular.

Tots dos vessants queden trenats en una mateixa vida de militància i reflexió, que maldava per fer que l'estudi teòric tingués una efectivitat política pràctica. Va ser una pensadora clau per al moviment independentista per la profunditat amb la qual va analitzar els estats espanyol i francès i les resistències catalanes. Per això les seves aportacions mereixen ser valorades més enllà de l'àmbit de la història moderna, ja que les seves idees són d'interès des de l'òptica de la filosofia i la ciència polítiques.

Havent estudiat la història de Catalunya i els Països Catalans en els seus períodes més conflictius, coneixent bé els moments que han acabat en derrotes, Eva Serra mantenia tanmateix la convicció en la capacitat del poble català de reeixir en la lluita per la independència, una lluita que és l'expressió contemporània d'aquesta Revolució Catalana que s'ha manifestat en diversos moments de la nostra història.